Snuffelen aan techniek

Voor het derde jaar ontvangen wij vandaag -in het kader van het “mig-kit” project*- schoolkinderen van basisscholen in Waterland bij BioWarmteCentrale de Purmer.  Doel van het project is om leerlingen de mogelijkheid te bieden een kijkje te nemen bij een bedrijf waar zij kunnen ervaren hoe technisch werk en werken in een technisch beroep eruit ziet. Dit om meer kinderen te stimuleren om later een vervolgopleiding in de techniek te kiezen. Volgende week dinsdag (27 maart) komt een tweede groep op bezoek.

*Het MIG – Technetwerk is een organisatie die het werken in de techniek en het kiezen voor technische scholen promoot, maar is ook een vereniging die een platform biedt om bedrijven en technische scholen met elkaar te verbinden. Kijk voor meer informatie op: http://www.migkit.nl/