Koper voor fietsen

Leerlingen van basisschool Kuna Mondo in de Weidevenne in Purmerend hebben vandaag acht fietsen gekregen van Stadsverwarming Purmerend (SVP). Personeel van SVP zamelde hiervoor afgedankt koper in om met de opbrengst de fietsen aan te kunnen schaffen. Het koper is te vinden in afgedankte afleversets en warmtemeters. In hun vrije tijd sloopte een groep medewerkers die apparaten en werd het materiaal verkocht aan De Graaf Afvalbeheer. Vanwege het goede doel verhoogde deze de prijs van dit oude materiaal.
Frank Kleine, Rob Hoogestijn en David Scholten van SVP hebben vanochtend de fietsen overgedragen aan de school. Op het Kuna Mondo zitten kinderen die uit alle delen van de wereld komen en vaak erg veel hebben meegemaakt. Ze leren daar in één jaar tijd Nederlands spreken, schrijven en lezen.
Deze school begint in januari 2020 met het project ‘Verkeer’. Met de fietsen van SVP kunnen ze nu ook leren fietsen. De school was daarom ontzettend blij met deze waardevolle bijdrage van SVP.