“Purmerend lichtend voorbeeld voor andere gemeenten” | Aardgasvrij

De NOS maakte in samenwerking met de regionale omroepen een rondgang langs verschillende proeftuinen waar men bezig is om van het aardgas af te gaan. De wijk Overwhere in Purmerend is een van die 27 proeftuinen. Uit de rondgang is gebleken dat de proef nog niet overal even vlotjes verloopt. In Purmerend is dat echter anders:

“…Bewoners van de wijk Overwhere in Purmerend zijn al wel verder. Daar is de cv-ketel inmiddels het huis uit, is bijna iedereen aangesloten op een warmtenet en koken mensen elektrisch. De overlast bleef beperkt en de bewoners worden goed bijgepraat. Purmerend geldt als lichtend voorbeeld voor de andere gemeenten…”

Kijk voor meer informatie op de website van de NOS.

Kijk hier voor het item in het NOS-journaal van 10 februari 2020.