Brand in transformatorhuisje legt warmtelevering tijdelijk plat

In de avond van woensdag 9 december is er brand uitgebroken in een transformatorhuisje op het terrein van Stadsverwarming Purmerend. Dit zorgde voor een stroomonderbreking in een deel van Purmerend en bij Stadsverwarming Purmerend, waar het huisje op het terrein stond.
De brand, die rond 19.30 uur uitbrak, was snel meester. Als gevolg van de brand en stroomstoring vielen helaas de warmteproductie-installaties van SVP uit. Rond 22.00 uur waren de warmteproductie-installaties weer in bedrijf en kwam de warmtelevering weer langzaam op gang. Rond 01.00 uur was nagenoeg overal de warmtelevering weer hersteld. Er is met man en macht de avond en nacht doorgewerkt om zo snel mogelijk te zorgen dat de warmtelevering weer werkte. Wij zijn in overleg met Liander over hoe de brand is ontstaan.