Betaalwijzen

U kunt bij ons gebruik maken van verschillende betalingsmogelijkheden: automatische incasso, AcceptEmail, acceptgiro (al dan niet via internetbankieren) en de E-Factuur (via internetbankieren).


Log in op Mijn Stadsverwarming om u betaalwijze aan te passen.


Automatische incasso
Automatische incasso is de gemakkelijkste manier om uw facturen te betalen. Naast betaalgemak heeft automatische incasso nog een aantal voordelen: het is gratis, u heeft er geen omkijken meer naar en u betaalt altijd op tijd (zelfs in uw vakantie), het is beter voor het klimaat (minder papier, inkt en transport), en u houdt grip op uw betalingen doordat u kunt terugboeken (storneren) via uw bank. U ontvangt een keer per jaar per post een schriftelijke jaarnota; uw overige maandfacturen kunt u inkijken en printen via ‘Mijn Stadsverwarming‘.

Als u kiest voor een andere betaalmethode dan wordt u maandelijks een factuur toegezonden. Let op: per toegezonden factuur betaalt u dan administratiekosten (conform onze Algemene Voorwaarden en wet- en regelgeving). Deze worden duidelijk op uw factuur en op ons Tarievenoverzicht 2020 aangegeven.

AcceptEmail
Het betaalverzoek voor uw factuur krijgt u per e-mail, met daarin een iDeal betaallink, toegestuurd. U hoeft geen gegevens meer over te tikken van papier naar uw online scherm, maar u kan direct en snel betalen.
De kosten voor de AcceptEmail bedragen €1,- (incl. BTW) per keer.
AcceptEmail is een product van AcceptEasy.
Een instructiefilmpje met meer informatie over betalen per AcceptEmail vindt u door op deze zin te klikken.

Papieren factuur
Voor de papieren factuur bedragen de huidige administratiekosten € 1,50 (incl. BTW) per toegezonden papieren factuur. Deze kosten hangen samen met het vervaardigen, versturen en administratief afhandelen van de factuur en bestaan uit uurloon, bankkosten, papier, drukwerk en porto. Als u voor uw maandelijkse betaling overstapt van de papieren factuur naar automatische incasso bespaart u € 18,- per jaar.

E-factuur
Voor de E-Factuur bedragen de huidige administratiekosten € 1,35 (incl. BTW) per toegezonden mail met factuur. Let op: de E-Factuur bevat geen link of knop naar uw internetbankieromgeving (zoals iDEAL). Als u kiest voor de E-Factuur ontvangt u maandelijks een mail met uw factuur als PDF-bijlage. U moet alle kenmerken vervolgens handmatig in uw eigen internetbankieromgeving invoeren en betalen. De E-Factuur scheelt ons in papier- en portokosten en is daarom goedkoper dan de acceptgiro. De overige door ons gemaakte kosten (administratieve afhandeling en bankkosten) brengen wij in rekening.

Omhoog